Monster Jam – huikeaa autourheilua

Moni on varmasti käynyt katsomassa Suomessa Monster Jameja? Jos et vielä tiedä mitä nämä autot ovat, käy katsomassa oheinen Youtube-video Monster Jam kisoista. Näissä jos missä korostuu se voima ja todellinen vauhti ja näitä on todella upea katsella. Olen ollut perheen kanssa katsomassa näitä autoja Suomen Hartwall Areenalla joka vuosi ja varmasti tulen menemään myös jatkossa jos mitään tärkeämpää ei näille päiville osu. Viime vuonna olin molempina päivinä katsomassa tätä huimaa urheilujuhlaa.

Olen monta kertaa joutunut selittää mitä hienoa on koko lajissa, mutta paras argumentti on ollut viedä kyseenalaistaja katsomaan tätä lajia. Sen jälkeen ei ole paljoa tarvinnut selitellä. Jos autourheilun puolelta hakee jotain show-elementtiä, tämä on ehdottomasti yksi parhaista tapahtumista ja piste.

Olen tykästynyt myös ennen kisoja tarjolla oleviin varikkopartyihin, joissa pääsee tutustumaan näiden autojen ominaisuuksiin läheltä ja perheen nappulaosasto kavereineen on ollut aivan pähkinöinä päästessään tutustumaan näihin tämän päivän sankariautoihin. Show täytyy itse kokea paikan päällä ja siihen kuuluu tänä päivänä paljon muutakin kuin näillä monsteriautoilla ajelua.
Oletko sinä päässyt jo kokeilemaan Monster Jam –meininkiä kotimaassamme? Syksy on yleensä Monsteriden aikaa ja tänäkin vuonna Monsterit nähdään Helsingissä. Vielä ei ole todellakaan liian myöhäistä napata itselleen Monster-kuumetta päälle vaikka Monstereita on nähty Suomessa jo useamman vuoden ajan. Suosio jatkuu vaan koko ajan ja siitä me autourheilun ystävät pidämme huolen. Tapahtumana tämä Monster Jam on erittäin vaikuttava ja monet tapahtumat kiertäneenä näissä on kaikissa jotain uutta ja ihmeellistä. Monta kertaa olen saanut olla todistamassa jotain uutta ja ihmeellistä ja Monsterit ovat yllättäneet positiivisesti joka kerta kun niitä olen ollut katsomassa.

Monilla on varmasti omat ennakkoluulot lajia kohtaan ja eihän tämä mitään kiivainta kilpaurheilua ole, mutta todellakin suosittelen kaikille lajia seurattavaksi joko tietokoneen ja television avulla tai sitten ottamalla osaa ihan livetapahtumaan, sillä monsteritkin ovat parasta paikanpäällä. Joko on liput ostettu seuraavaan tapahtumaan?

Ehkä näemme varikkopartyissä tai vaikkapa katsomossa. Olen varannut taas molemmille päiville liput, joten iso annos Monster Jamia on taas luvassa ja koko rahalla. Kiva saada taas suuren maailman meininkiä meidänkin leveysasteille. Vaikka olenkin IFK:n fani niin voin kyllä mennä Jokereiden halliin katsomaan autourheilua. Jääkiekko on toki asia erikseen ja Jokerit pelaa tällä hetkellä itäistä Venäjän liigaa, joten se ei ole IFK:lle enää edes vastustaja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *